Mandraki Harbour, Rhodos

Vi er fremme på Rhodos, etter en (motor)seilas på litt over to døgn. Lite nytt å melde fra overfarten, bortsett fra at Adriatica ser ut til å ha blitt en populær mellomlanding for fugler i alle størrelser. Vi fikk en pippip og en falk på besøk med få timers mellomrom.

m_P5080014m_P5090016

Marinaen her er velfylt, men vi fikk da klemt oss inn. Vi ligger med baugen mot brygga og et anker i hekken, en slags baklengs Middelhavs-fortøyning. Vi har prøvd det kun ved et par anledninger tidligere, og aldri med denne båten, men det gikk så fint så. Vel inne fant vi dessuten våre venner på Barefeet. Kult å treffe kjentfolk igjen,vi har vært alene siden vi forlot Ismailia.

Like greit å slenge med litt fakta, som vanlig rappet fra Wikipedia: Rhodos ligger sydøst i Egeerhavet, bare 18 kilometer fra Tyrkias kyst. Rhodos er den største av de dodekanesiske øyer og huser rundt 130 000 innbyggere. Historisk sett er Rhodos mest kjent for kolossen på Rhodos, en statue av solguden Helios. Den enorme bronsestatuen ble ferdigstilt i 280 f.Kr. og var ett av verdens syv underverk. Et jordskjelv jevnet kolossen med jorda i 224 f.Kr., og ikke et spor av den finnes i dag. Sannsynligvis sto den et sted i Mandraki Harbour, hvor vi nå ligger fortøyd.

Vi befinner oss også et steinkast fra Rhodos’ gamleby, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi har allerede gjort unna et par rusleturer, og ser frem mot flere. Det er helt utrolig fint her. Vi blir nok her ytterligere et par dager før vi går videre mot Lefkas.

Hørs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: